Επιλογή Σελίδας

«ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» με την ΑΝΝΑ ΓΡΙΜΑΝΗ, ΕΤ 1
Σκηνοθεσία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

Οι Διακεκριμένοι Ελληνες του κόσμου, της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας, ορίζουν μια σύγχρονη ελληνική δυναμική στο παγκόσμιο επιστημονικό γίγνεσθαι. Διεθνείς ερευνητές και πρωτοπόροι της επιστήμης κατέχουν εξέχουσα θέση σε κορυφαία Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Ευρώπης, σε Ερευνητικά Κέντρα και Εργαστήρια Υψηλής Τεχνολογίας.

Η τηλεοπτική εκπομπή «Ωραίοι ως Ελληνες» γίνεται πλατφόρμα προβολής του καινοτομικού έργου 12 σπουδαίων Ελλήνων Επιστημόνων. Στο ευρωπαϊκό περιβάλλον πόλεων όπως, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Γενεύη και η Λωζάννη, η εκπομπή βρέθηκε στην πηγή της έρευνας καταγράφοντας τις πρωτοποριακές επεμβάσεις των Ελλήνων γιατρών στα μεγάλα Πανεπιστημιακά Ευρωπαϊκά Νοσοκομεία, την δράση των Ελλήνων ερευνητών σε φημισμένα Ερευνητικά Εργαστήρια αλλά και την ακαδημαϊκή παρουσία τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Οι «Ωραίοι» Ελληνες καταθέτουν στην Κρατική Τηλεόραση, την ιστορία της διαδρομής τους, την σπουδαιότητα του έργου τους και το μεγαλείο της δικής τους Ελλάδας που πρωτοπορεί και διαπρέπει εκτός συνόρων.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπάρμπας

Αρχισυνταξία – Παρουσίαση: Αννα Γριμάνη

Φωτογραφία: Πάνος Μανωλίτσης
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου, Αλεξάνδρα Βερυκόκκου, Νίκος Βαβούρης, Μαρία Κουνάβη, Ηρώ Βρετζάκη
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Κατερίνα Φρέντζου
Μουσική τίτλων: Cayetano
Σήμα Αρχής – Γραφικά: Κώστας Γκολέμης
Διευθ. Παραγωγής: Άρτεμις Αναστασιάδου

Οργάνωση Παραγωγής: TIIMELINE PRODUCTIONS-Χρήστος Μπάρμπας

 

Στυλιανός Αντωναράκης, διευθυντής της Κλινικής Γενετικής στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Γενεύης HUG και καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή.

Κύπρος Νικολαϊδης. Ο γιατρός που ανακάλυψε την Αυχενική Διαφάνεια